El blog dels professionals de l’hostaleria

Entre Plats vol ser l’espai on els restaurants, bars, cafeteries, col·lectivitats, hotels… trobeu informació útil sobre el sector i les últimes tendències per als vostres negocis. Un blog per a tots/es, amb molt de debat i participació. En marxa!

Categories:
12 de desembre de 2024
Saber más

“Cada jornada al GM Cash de Burgos és diferent, perquè la nostra clientela és molt variada i tots són molt especials”, ens explica la Lara Martínez, gerent del centre.

El dia comença abans de clarejar. A les 7 del matí, les portes s’obren per rebre als clients més matiners. Michel, des del motlle, ja està rebent els primers proveïdors de frescos perquè els productes estiguin llestos des de primera hora, mentre que la Judith, a la fruiteria, entra ràpidament per organitzar fruites i verdures amb tant de mim que “sembla cuidar-les més que als seus propis fills”.

El mercat de frescos és el gran protagonista. Fruites, verdures, carn, xarcuteria i productes congelats es revisen i organitzen curosament per garantir que estan ben col·locats i en les millors condicions. L’objectiu és oferir un sortit de qualitat i un servei molt professional. Com ens explica la Lara, l’equip de frescos té un lema: “Sempre oferim un tracte proper i personalitzat a cada un dels nostres clients”.

També a primera hora els camions de repartiment de food service ja estan carregats i llestos per sortir. De dilluns a dissabte, les rutes cobreixen Burgos i província, assegurant que els negocis d’hostaleria tinguin les seves comandes puntualment. Abans de sortir, Lara es reuneix amb repartidors, preparadors i comercials, i revisen cada detall per si hi ha alguna incidència o algun client que hagi oblidat algun article. “Tot ha de sortir com està planejat”.

La nostra gran missió és atendre a la clientela

Després d’organitzar els productes i el repartiment, l’equip se centra en la seva gran missió: atendre a la clientela. “Tant als que venen al cash com als que anem a visitar als seus restaurants, bars, cafeteries… Per a això, cada dia és diferent”, ens recorda la Lara. “Ahir vaig visitar al matí a hostalers/es, per conèixer de primera mà les seves necessitats, i avui he estat al centre donant un cop de mà perquè teníem el Dia sense IVA”.

Un dels majors valors del GM Cash de Burgos és el seu equip, format per persones experimentades i polivalents. “És fonamental pel bon funcionament del servei. Saben fer de tot, el que assegura que qualsevol necessitat sigui atesa ràpidament”, explica amb orgull la gerent del centre.

I després d’un dia intens, el GM Cash tanca a les 8 de la tarda, tot i que la Lara confirma amb complicitat que no acaben fins que l’últim client/a decideix que ja ha acabat de comprar.

Més de 2.000 compradors/es al mes

Més de 2.000 clients/es compren al centre al mes i l’equip del GM Cash de Burgos té el mateix objectiu: oferir-los el millor servei possible des que entren per la porta fins que s’emporten la seva compra. “Que trobin el sortit i els productes frescos que necessiten pels seus negocis i que gaudeixin d’una experiència propera, professional i de qualitat”, ens explica la Lara.

Ens expliquen que el GM Cash de Burgos és un referent per a l’hostaleria de la zona i que la clientela que hi va, sol repetir. Després de passar un dia per allà, ja sabem el perquè.

18 de juny de 2024
Saber más

A l’estiu pugen les temperatures i augmenta la demanda de productes? L’hostaleria disposa “d’opcions fresques” per assumir el repte amb èxit: els aliments congelats!

El nostre gerent de Compres de Congelats, Adan Gifre, ens explica els seus beneficis per a bars i restaurants: “És convenient comprar productes congelats a qualsevol època de l’any, però durant els mesos d’estiu, encara més”. Anem a veure perquè!

  1. Sempre disponibles

Si tens congelats, tens fruites, verdures, carns i peixos en qualsevol moment. I si faltés matèria primera per causes com una séquia, problemes logístics o escassetat en els caladors, el xef pot continuar oferint els seus plats típics perquè tenen els ingredients congelats. Estan disponibles tot l’any!

  1. Estalvi econòmic

El preu dels productes congelats sol ser més estable. A més, a l’estiu amb la calor, els ingredients frescos tenen una vida útil més limitada i existeix major risc que es facin malbé. Això suposaria una pèrdua econòmica. Per a això, per a Adan, “tenir una reserva d’aliments congelats és vital per a un restaurant”.

  1. Control de les existències

A més, molts dels productes venen empaquetats en porcions, la qual cosa permet un millor control de les existències. Un exemple és el pa, que a GM Cash ho oferim en mides petites i formats com xapata, entrepans, baguets, puces, panets, hamburgueses, frànkfurts… per a aquells restaurants que tenen poc espai a les seves càmeres. “Així se’ls permet descongelar-ho a demanda i no tirar mai res”.

  1. Menús més ràpids i eficients

En moltes ocasions no és necessari esperar que els ingredients es descongelin, perquè molts estan precuits o llestos per cuinar i això els hi estalvia temps i esforç als xefs durant la preparació dels menús. “El cuiner/a pot fer un sofregit de manera ràpida sense que els seus plats perdin sabor o qualitat”.

  1. Molts productes i molt bons

La varietat d’aquest tipus d’aliments ha augmentat en els últims anys. Ara tenim carns, peixos, verdures, plats precuinats i fins i tot postres… “Als nostres centres oferim gelats, pastís, bescuit, coulants, trufes, profiteroles… L’oferta és enorme! “I tots aquests compleixen amb uns estàndards de qualitat màxima, ens explica Adan.

I com a curiositat, sabíeu que hi ha peixos que es congelen a bord del vaixell, a ultramar? “Són productes molt purs, molt frescos, que tenen gust d’acabats de pescar. A més, són aliments molt segurs alimentàriament parlant, ja que han sigut congelats al moment de ser capturats i, d’aquest mode, s’elimina l’anisakis”.

“A mi m’encanta el pop natural que tenim als nostres cash, és un altre nivell”, ens recomana el nostre gerent.

I que passa amb les guinguetes a l’estiu? En tenir molt poc espai a les seves càmeres, són molt fans dels finger food congelats (menjar que es menja amb les mans), i per això venen als nostres centres a comprar pràcticament cada dia.

Està clar quina és l’opció més fresca de l’hostaleria a l’estiu!

2 de maig de 2024
Saber más

Si l’amo d’un restaurant vol fer la comanda un diumenge a les 22:00 h, ho podeu fer!

Si us ve millor contactar amb un expert/a que us assessori, podeu fer-ho!

I si prefereix veure i tocar el producte al mateix punt de venda, per descomptat, ho pot fer!

L’hostaler/a ja pot comprar com i quan vulgui, escollint a cada moment el canal que més li convingui, i això us permet estalviar temps i proveïdors i, per tant, ser més eficient en la gestió del vostre negoci.

Gabriel Rodríguez, director de Contact Center i e-Commerce de Transgourmet, ho sap bé: “L’omnicanalitat és imparable”. “És un valor que a la nostra companyia tenim molt clar; ens adaptem a les necessitats de cada client perquè compri a l’hora, dia i des del canal que prefereixi”.

Abans, l’hostaleria tenia dues opcions: podia anar als nostres 70 centres GM Cash distribuïts per tot Espanya o utilitzar el servei de lliurament directe al negoci, on un dels nostres comercials s’acostava al restaurant per gestionar la compra. Ara, a més, pot utilitzar el nostre servei d’atenció telefònica o fer aquesta comanda de manera online.

Atenció personalitzada i propera

Gabriel explica que, a qualsevol d’aquests canals, l’hostaler/a sempre rep una atenció personalitzada i propera. “Si vas a un cash, els professionals t’escoltaran i oferiran els productes i els formats que més et convinguin”.

“En el cas d’escollir el servei ‘Anem al teu restaurant’, tenim un vincle entre els agents de televenda, els comercials i els nostres clients, garantint que, independentment del canal que prefereixis (assessor/a, trucada, online), l’assortiment arriba en estat òptim amb uns estàndards de qualitat impecables”.

Prestem un servei d’Atenció al Client Omnicanal. Som un únic equip i aquesta és la clau del nostre èxit”.

I funciona! Gabriel destaca que el seu equip fa més de 3.000 trucades setmanals i més de 1.500 clients/es ja compren a través de la plataforma e-commerce.

Són professionals amb un gran coneixement del producte que es converteixen en persones de confiança de l’hostaler perquè pugui escollir l’assortiment i les solucions gastronòmiques més adequades per a cada restaurant, bar, cafeteria, càtering…

Ràpid, còmode i senzill. Com diu Gabriel, “l’omnicanalitat ho fa fàcil”.

13 de març de 2024
Saber más

Març ens porta la Setmana Santa, el canvi d’hora, la primavera… i, per descomptat, nous aliments frescos i de temporada!

És el moment perquè l’hostaleria renovi les verdures de les cartes i els menús. I s’agraeix l’opinió d’un expert que ens guiï a escollir les millors opcions. Perquè no sempre és fàcil seleccionar un bon producte! Per això, hem preguntat a Joan Baró, director de Compres de producte fresc de Transgourmet, per les verdures que ens recomana comprar aquesta temporada i com triar-ne les millors. “En aquesta ocasió, em decanto pels porros, les albergínies i les mongetes tendres, que ara estan al punt!”.

“Frescura, maduresa, olor, color… Aquests són els meus consells per encertar a la selecció”:

Porros

  1. Escull porros amb tiges fermes i gruixudes, perquè t’indica que són fresques i que estan en bon estat.
  2. Pressiona, a més, la part blanca; assegura’t que sigui ferma, però no massa dura.
  3. Evita els molt grans, ja que són més fibrosos i tenen menys sabor.
  4. I observa la base: ha de ser blanca i uniforme.

 

Albergínies

  1. Compra les albergínies que siguin fermes i suaus al tacte. Sense arrugues ni abonyegaments.
  2. Observa que llueixin brillants i sense taques.
  3. Escull albergínies de mida mitjana o gran, les petites solen ser més amargues.
  4. I evita les excessivament pesades, normalment estan massa madures.

 

Mongetes verdes

  1. Busca mongetes verdes fresques i de color brillant. Evita les verdes opaques.
  2. Para atenció a la mida, tria mongetes mitjanes i uniformes per aconseguir una cocció similar.
  3. Comprova que la textura sigui ferma i cruixent.
  4. I fa olor les mongetes abans de comprar-les. Les millors són les fresques i suaus.

 

També et pots passar per alguns dels 70 centres GM Cash i els nostres experts en frescos t’ajudaran a donar sabor als teus menús.

Ara sí que estem preparats per ser els millors de la temporada!

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!