El blog dels professionals de l’hostaleria

Entre Plats vol ser l’espai on els restaurants, bars, cafeteries, col·lectivitats, hotels… trobeu informació útil sobre el sector i les últimes tendències per als vostres negocis. Un blog per a tots/es, amb molt de debat i participació. En marxa!

Categories:
27 de gener de 2025
Saber más

L’Hostaleria es prepara per afrontar un 2025 amb molta qualitat i sabor als seus plats. Ens ho explica Carlos Rodríguez, el nostre xef formador del canal Horeca a GM Cash, amb cinc tendències que marcaran la restauració els pròxims mesos.

  1. Buscarem nous sabors en altres cultures.

“Aquest any, provarem més plats amb influències de països sud-americans com Perú, Xile, Mèxic o l’Equador. Així que prepareu-vos per barrejar productes d’aquestes cultures tan diferents i afegir més picant a les seves receptes, tot i que sense supeditar el sabor”.

“Són tendència les salses com el xipotle [pebrot de jalapa madurat], en la seva versió més o menys picant, perquè el més important és el sabor que dona als àpats.”

“A GM Cash ens hem preparat, per a aquest any, la incorporació de novetats al nostre assortit: aletes picants, pebrots de jalapa farcits, tequeños i salses moderades, que enriquiran l’oferta i aportarà versatilitat als menús de l’Hostaleria”.

  1. Tornarem a demanar més carn

“Els clients tornaran a demanar més carn als restaurants, però no voldran qualsevol producte. Ara demanen qualitat i traçabilitat, no només preus competitius. Volen saber que és el que mengen i d’on prové. És a dir, ve un consum més informat i exigent”.

“Tot i que és una tendència de 2025, la clientela que visita els nostres centres GM Cash sap que sempre entreguem les carns envasades amb informació clara sobre el seu origen i maduració, apostant per talls prèmium”.

  1. Escollim el take away saludable

“Una altra obligació de l’hostaleria aquest 2025 és el take away, que continua creixent, tot i que amb un enfocament més saludable. El perfil de consum és diari amb plats bàsics, senzills i menjar saludable: llegums, verdures bullides, amanides fresques i receptes simples com mandonguilles de vedella o wraps saludables”.

“La rapidesa no ha d’estar renyida per la qualitat. És per això que, l’hostaleria escull dins el nostre assortiment de productes de fàcil manipulació que permetin una cocció més àgil, més ràpida, però sense renunciar als bons aliments”.

“I, per descomptat, potenciem la imatge del menjar utilitzant el nostre embalatge de cartó reciclat”.

 

  1. Demanem ingredients de qualitat

“Si els consumidors/es demanen més qualitat als seus plats, l’hostaleria buscarà ingredients de més nivell. Hem de recuperar els plats senzills, amb millors productes”.

“Si hagués d’escollir, et diria que aquest any alguns dels articles més sol·licitats als nostres GM Cash seran l’oli d’oliva, en la seva versió verge i verge extra, els llegums cuits i frescos, i solucions saludables i de fàcil preparació com els fumats, per exemple, en la versió de bacallà o Colometa, més enllà del típic salmó”.

  1. Quant més aprofitem a la cuina, millor

“A GM Cash estem molt a favor de potenciar el consum de triperia, barra, careta, tripes… per treure el màxim profit als productes i evitar la minva animal. Així que, també responem a les demandes dels consumidors/es que valoren el punt autèntic i sostenible”.

“Als cash, per exemple, també promovem aprofitar les minves. Suggerim a la nostra clientela rentar el producte amb la pell, tallar i tenir minva zero. És una manera de reaprofitar la patata i, a més, és molt bona”.

“I, per suposat, potenciem la imatge del menjar utilitzant el nostre embalatge rebutjable de cartó reciclat”.

Sembla que aquest 2025 serà un any gastronòmicament deliciós!

27 de novembre de 2023
Saber más

Varsòvia, Polònia. 30 d’octubre, 2 de la tarda. Set xefs d’Alemanya, Àustria, Espanya, França, Polònia, Romania i Suïssa, al voltant d’una caixa negra. Bromes, preguntes i nervis, prou nervis! Així arrenca “Chefs en Or”, el concurs internacional de cuina organitzat per Transgourmet i la meva primera competició professional!

Estàvem a punt de descobrir quins tres ingredients hauríem d’utilitzar a la recepta que prepararíem l’endemà. L’única cosa que sabíem fins aleshores era que l’ingredient principal seria el pollastre.

Per fi vam aixecar la tapa i allà estaven!:

1) Bimi. Bé! Aquesta mena de bròquil es pot incorporar fàcil a qualsevol recepta. Sense cap problema.

2) Bolets ceps. Perfecte per a la idea que tenia!

3) All negre. Oh, no! Mira que jo tenia ben pensat el meu plat, però… què faig amb aquest all negre? Si té un gust de regalèssia estranyíssim!

En aquell moment el meu cap comença a fer voltes… 15 hores més tard entraríem a cuines i he de veure com incloc aquests tres nous “companys”. Per això compto amb una gran aliada: Rocío Morcillo, formadora d’Hostaleria de Transgourmet Ibèrica. A més, va ser finalista de MasterChef Espanya el 2016, per la qual cosa la seva experiència és fonamental per a mi.

Entre tots dos, vam optar per preparar pollastre i carrabiners en un caneló. Així puc fer servir totes les parts dels dos productes, complint un dels requisits del concurs: residus zero. El caneló anirà acompanyat per una gelatina de carrabiners, cruixent de pollastre i una salseta de bimi. I per a l’entrant, una croqueta de pernil, acompanyada de tàrtar de bolets variats, escuma de ceps i… allioli d’all negre!

El meu objectiu: oferir un plat amb molt de sabor.

L’endemà, l’autobús ens arreplega aviat. Al meu grup, el del matí, competim els participants de Suïssa, Romania, Àustria i Espanya. Estic encantat perquè m’ha tocat tot just el torn que volia. ¡No sé què hauria estat dels meus nervis si hagués hagut d’esperar fins a la tarda!

Perquè jo vaig pensar que aquest concurs seria un esdeveniment senzill, set xefs ficats a les cuines de Transgourmet, fent els seus plats tranquil·lament, però sovint muntatge! Cambres, presentadors, ajudants, espai per al públic… Quan entrem apareixen els meus nervis, que cada vegada es fan més forts: Qui m’envia a mi ficar-me en aquest fregat?

Encara sort que tinc al meu costat l’equip de Transgourmet Ibèrica! L’atenció és brutal, donant-me suport tota l’estona, atents a què necessito i ajudant-me amb l’ansietat i l’aeroport. La meva traductora, Ale, està sempre amb mi i, gràcies a ella, és tot més senzill, no només a cuines, sinó per relacionar-me amb altres concursants, jurat i presentadors. Tinc el millor equip del món!

Tot i els nervis, el temps vola i, sense adonar-me’n, estic presentant el plat. Ara seran els concursants de la tarda els que hagin de bregar amb la seva feina. Jo descansaré fins que arribi l’autobús per a la meva propera cita: la gala de lliurament de premis.

Aquí torna el pessigolleig a l’estómac. I és que quin sarau! L’escenari elegit és espectacular. Tot de blanc i vermell, els colors de Transgourmet. Els presentadors, el menú preparat per a l’ocasió… i arriba el moment de la veritat.

Joos Sutter, president del grup Transgourmet, obre el sobre, veu el nom i fa broma: “¿No serà un error?”. Però jo només vull que arrenqui i digui aquest nom! Finalment anuncia el guanyador. Quina pena! No podia ser. El premi es queda a Polònia. Sé que el meu plat s’ha vist perjudicat per un problema en els temps de l’emplatat del concursant anterior, que ha fet que el meu pollastre quedi una mica ressec. No m’emporto una estatueta, però sí aquest aprenentatge: manejar millor els contratemps que puguin sorgir.

També m’emporto la bona relació amb els jutges de França, Alemanya i Polònia i amb el concursant suís, grans professionals i gent encantadora. A més, he de confessar que el nostre equip va despertar moltes simpaties. Cada vegada que se’ns esmentava, hi havia gent aixecant-se, aplaudint o aclamant. I jo, feliç! Com a anècdota, després de presentar el meu plat davant del jurat, es van començar a sentir crits i aplaudiments que van desconcertar la presentadora que va preguntar: “Què és això? Són els familiars de Raül?”. Però no, no eren ni la meva mare ni la meva germana, que estaven callades i formals. Els crits eren del meu equip Transgourmet. Se’n pot demanar més?

Encara que m’hagués encantat portar-me l’estatueta a casa, m’emporto dues coses de “Chefs en Or”: per una banda, el suport de l’equip de Transgourmet Ibèrica, pendents de la meva família i de mi en tot moment i, per altra banda, haver-hi provat per primera vegada la sensació de competir cuinant.

Ara, a toro passat, ja he canviat aquest “qui m’envia a mi ficar-me en aquest fregat?” per “repetiria amb els ulls tancats”.

27 d'octubre de 2023
Saber más

“Per emportar, si us plau!”. Apostem a que escoltis diverses vegades al dia aquesta frase en el teu negoci d’hostaleria. I no només per l’auge dels take away, sinó perquè la teva clientela es va apuntant cada vegada més a treure’s a casa l’aliment que li ha sobrat a taula.

Això té repercussions immediates a la llista de compra de bars i restaurants, ja que apareix un nou element per tenir en compte: els envasos.

I aquí ve el dilema, quin triar? Perquè, a més de diferents tipus de recipients (taperes, boles, caixes…), hi ha també molts materials on escollir, especialment entre els ecològics, compostables i biodegradables que estan enganxant fort i que és una opció responsable i amigable amb el medi ambient.

Com que ni tots els negocis són iguals, ni tots els clients volen el mateix, hi ha una gran varietat de recipients i utensilis perquè triïs el que millor encaixi a les teves necessitats. Aquí hi ha algunes opcions!

  • Si tens una d’aquestes cafeteries on la clientela prefereix treure’s el cafè calentet, opta per agitadores de fusta i gots que protegeixen de la calor i eviten que es cremin les mans.
  • Si els teus consumidors/es són dels que surten de la seva classe de pilates o ioga amb un batut de fruites ben saludable, una bona opció són palletes i gots de cartró.
  • Si ets dels que abasteix de menjar les oficines del voltant o salves el sopar de compradors famolencs després d’una jornada llarguíssima de treball, pots oferir-los coberts de fusta, caixes de cartró, bols de canya de sucre o tarteres d’alumini, entre d’altres.
  • Per a dies de futbol, ​​aposta per gots amb vora doble per evitar que es vessi l’escuma de la cervesa, més baixos i amples si beuran a glopets o gots de xarrup per prendre’ls-los d’una vegada.
  • O, simplement, per a consumidors/es, que arriben tard a la cita, salveu-los amb un bocata en una bossa de paper reciclat i patates fregides en paperines.

 

Això sí, a l’hora d’escollir un o altre envàs, recorda que, a partir de l’1 de gener de 2023, és obligatori cobrar als consumidors/es pels productes de plàstic d’un sol ús, com ara gots i els recipients per a aliments com a caixes. A més, segons la Llei 7/202, cal indicar-ne el preu de forma explícita en el rebut de compra.

I com ja saps, estan prohibits altres productes plàstics d’un sol ús: plats i coberts com a forquilles i culleres, agitadors de begudes (com els que fem servir per remoure el cafè), recipients per a begudes i aliments de poliestirè, bastonets de cotó i palletes .

Com veus, tot un món nou amb molt per triar! I a GM Cash treballem contínuament per oferir un assortiment actualitzat a les noves tendències del mercat, però sense renunciar a la qualitat. Per això, us proposem una àmplia selecció d’envasos, que a més són fàcils de transportar i mantenen les propietats de les begudes i dels aliments durant el camí, cosa que la vostra clientela us agrairà. Promès!

Enllaç al catàleg complet aquí

5 de setembre de 2023
Saber más

Ara que l’estiu dóna els seus últims cops de cua i la tardor treu el cap, entrem en el ja tradicional moment de transició. Comença aquesta època en què un no sap si treure la caçadora o posar-se les sandàlies, si seguir amb el gaspatxo o començar amb els guisats.

L’hostaleria es troba amb el mateix dilema: esgotar els aliments d’estiu que continuen tenint protagonisme o donar la benvinguda als que anuncien el canvi de temporada? La solució és aprofitar la diversitat de productes i utilitzar el millor de les dues estacions.

Rocío Morcillo, formadora d’Hostaleria de Transgourmet Ibèrica i concursant finalista de Masterchef, ens ajuda a aconseguir una combinació òptima: “Després de les vacances, la clientela sol demanar plats lleugers perquè busquen compensar els excessos de l’estiu i començar a cuidar-se més. Per això , les amanides són perfectes”. Però ens aconsella: “No ens quedem amb la clàssica d’enciam; podem elaborar-les amb llegums, un producte molt de temporada, ja que a la tardor comença l’època de dos aliments molt versàtils com les llenties i els cigrons “.

Un altre aliat dels restaurants és el salmorejo, “recordeu que aquestes setmanes tenim els tomàquets més dolços de l’any. És el moment d’aprofitar-los”, explica la nostra xef.

I també hi ha els bolets. Al setembre comença la temporada a algunes regions d’Espanya, com Astúries, el País Basc, Andalusia o Madrid. Boletus, rovellons, bolets de card i xampinyons són els que més sol demanar la clientela.

Una altra opció perfecta és començar a treure partit a l’albergínia. “Podem gaudir del seu punt òptim entre octubre i abril. I una forma ideal de servir-la és arrebossada amb mel, ja sigui com a primer plat o com a tapa per compartir”, suggereix Morcillo.

Pel que fa a les fruites, “podem esprémer l’ús de les més estiuenques i refrescants, que en poc temps no deixaran de ser de temporada. Què millor que la síndria o el meló per a aquestes amanides, gaspatxos o fins i tot batuts?”, afegeix.

Tot i això, setembre és sinònim de verema, per la qual cosa el raïm comencen a prendre protagonisme. “Hi ha centenars de maneres d’oferir-les al teu establiment: al natural, en suc, broquetes…”, explica Rocío.

I si vols sorprendre els teus clients amb unes postres diferents, pots optar per fer servir aquest suc de raïm per macerar una altra fruita molt nostra: la magrana. De setembre a gener, podràs incorporar-la tant a les postres com acompanyant amanides o plats principals.

La disponibilitat d’aquests aliments variarà segons les regions, ja que cada àrea gaudeix de les pròpies especialitats i productes locals. Però en aquesta època de xancletes i caçadora, a Gros Mercat volem ajudar-te a omplir el rebost del teu negoci amb el millor dels dos mons.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!