El blog dels professionals de l’hostaleria

Entre Plats vol ser l’espai on els restaurants, bars, cafeteries, col·lectivitats, hotels… trobeu informació útil sobre el sector i les últimes tendències per als vostres negocis. Un blog per a tots/es, amb molt de debat i participació. En marxa!

Categories:
28 de febrer de 2025
Saber más

Són dies de carnaval, i els clients busquen a bars i restaurants més menjar ràpid, més menjar i beure al carrer, més immediatesa, mentre gaudeixen de la festa. I, per descomptat, també busquen plats de bona qualitat!

En aquesta ocasió, ens hem desplaçat fins a Canàries perquè en Juan Domínguez, el nostre gerent general a les illes, ens expliqui com els professionals de la restauració poden ajustar la seva oferta gastronòmica i treure-li el màxim profit al seu negoci durant aquests dies de celebració.

Estem a les millors mans, ja que en Juan ha sigut gerent dels centres cash&carry per a l’hostaleria a Santa Cruz i Adeje!

El nostre expert ho té clar: “En aquesta època s’abandonen els “menús de taula” i se substitueixen per receptes que compleixen les tres ‘s’: el plat ha de ser saciant, saborós i senzill de menjar i de portar”.

Aquestes són les seves recomanacions!

Carn de festa

“Es cuina amb carn de porc tallada a daus i amb “mojos” des del dia anterior. Després, es fregeix i se serveix amb patates fregides a petites safates, ideal per menjar mentre camines”.

“A GM Cash, pots aconseguir la cuixa de porc sencera o trossejada a daus, i llesta per cuinar.”

Broqueta moruna

“És també carn de porc, però aquesta vegada en forma de broqueta. Marinada amb espècies, es cuina a la planxa intercalant trossos de pebrots i ceba”.

“Com fem a la carn de festa, en els nostres centres podem preparar-te la carn; la diferència es troba en la mida dels daus, que en aquest cas són més petits”.

Choripán

“És un xoriço singular, que ja ve especiat: és molt ràpid de cuinar, només s’ha d’obrir en canal i preparar-ho a la graella, perquè no necessita més adob. Quan li apliquem calor i el rostim a la graella, ja deixa anar tot el seu suc i aroma”.

“Durant aquesta època hi ha un pic de vendes d’aquest tipus de xoriço, es multiplica per tres, i per això a GM Cash comencem a fer comandes als nostres proveïdors fins un mes abans”.

Papona

“És una patata poc comuna la resta de l’any: té una mida molt més gran, que es cuina a la brasa embolicada en paper d’alumini. Quan ja està feta, es farceix amb ingredients com la tonyina, blat, carrota i salses”.

Per assegurar les provisions, també ens avancem i fem comandes especials d’aquesta patata tan característica per garantir la seva distribució. Per a la resta d’ingredients, als centres t’oferim els productes en formats específics per a l’hostaleria”.

Tots aquests plats s’acompanyen de pa: xapates, pans per a entrepans, baguetes, puces, mollets, pa d’hamburguesa, de Frankfurt. “Recomanem optar per a la solució congelada, per controlar els costos del restaurant i tenir sempre pa disponible, en funció de la demanda”.

Per carnaval els restaurants també demanen molt de servei. És per això que, a GM Cash “ampliem el food service de dos a tres enviaments setmanals als quatre centres de Canàries. Els negocis també poden realitzar comandes per e-commerce i televenda, assegurant un subministrament ràpid i eficient”.

Més assortit, més servei, més rapidesa… El Carnaval ja és aquí i el sabor està més que servit!

5 de setembre de 2023
Saber más

Ara que l’estiu dóna els seus últims cops de cua i la tardor treu el cap, entrem en el ja tradicional moment de transició. Comença aquesta època en què un no sap si treure la caçadora o posar-se les sandàlies, si seguir amb el gaspatxo o començar amb els guisats.

L’hostaleria es troba amb el mateix dilema: esgotar els aliments d’estiu que continuen tenint protagonisme o donar la benvinguda als que anuncien el canvi de temporada? La solució és aprofitar la diversitat de productes i utilitzar el millor de les dues estacions.

Rocío Morcillo, formadora d’Hostaleria de Transgourmet Ibèrica i concursant finalista de Masterchef, ens ajuda a aconseguir una combinació òptima: “Després de les vacances, la clientela sol demanar plats lleugers perquè busquen compensar els excessos de l’estiu i començar a cuidar-se més. Per això , les amanides són perfectes”. Però ens aconsella: “No ens quedem amb la clàssica d’enciam; podem elaborar-les amb llegums, un producte molt de temporada, ja que a la tardor comença l’època de dos aliments molt versàtils com les llenties i els cigrons “.

Un altre aliat dels restaurants és el salmorejo, “recordeu que aquestes setmanes tenim els tomàquets més dolços de l’any. És el moment d’aprofitar-los”, explica la nostra xef.

I també hi ha els bolets. Al setembre comença la temporada a algunes regions d’Espanya, com Astúries, el País Basc, Andalusia o Madrid. Boletus, rovellons, bolets de card i xampinyons són els que més sol demanar la clientela.

Una altra opció perfecta és començar a treure partit a l’albergínia. “Podem gaudir del seu punt òptim entre octubre i abril. I una forma ideal de servir-la és arrebossada amb mel, ja sigui com a primer plat o com a tapa per compartir”, suggereix Morcillo.

Pel que fa a les fruites, “podem esprémer l’ús de les més estiuenques i refrescants, que en poc temps no deixaran de ser de temporada. Què millor que la síndria o el meló per a aquestes amanides, gaspatxos o fins i tot batuts?”, afegeix.

Tot i això, setembre és sinònim de verema, per la qual cosa el raïm comencen a prendre protagonisme. “Hi ha centenars de maneres d’oferir-les al teu establiment: al natural, en suc, broquetes…”, explica Rocío.

I si vols sorprendre els teus clients amb unes postres diferents, pots optar per fer servir aquest suc de raïm per macerar una altra fruita molt nostra: la magrana. De setembre a gener, podràs incorporar-la tant a les postres com acompanyant amanides o plats principals.

La disponibilitat d’aquests aliments variarà segons les regions, ja que cada àrea gaudeix de les pròpies especialitats i productes locals. Però en aquesta època de xancletes i caçadora, a Gros Mercat volem ajudar-te a omplir el rebost del teu negoci amb el millor dels dos mons.

Saber más

Els hàbits de consum dels nostres clients estan canviant! I a Gros Mercat estem al costat dels professionals de l’hostaleria per ajudar-vos.

Ara els consumidors i les consumidores demanem cada cop més aliments i begudes bío, naturals i respectuosos amb el medi ambient. Per això, hem incorporat al nostre assortiment la marca Natura, una gamma de productes ecològica i segura, composta per més de 100 referències elaborades d’acord amb els estàndards més alts de qualitat i transparència en la seva producció.

Olis i vinagres, farines, salses, arrossos, pastes i llegums, vins, cafès i infusions, sucre, confitures i xarops… un ampli assortiment de productes per crear un menú complet, que els professionals podeu incorporar ja a les vostres cuines.

Així marcareu la diferència als bars, restaurants i cafeteries. Incloure els productes de Natura a les vostres receptes i menús us permetrà oferir als clients una experiència gastronòmica més enriquidora, respectant les propietats dels ingredients, i amb un sabor més autèntic i una qualitat superior, ja que es produeixen en condicions naturals, evitant els químics artificials.

I a preus assequibles! És fàcil localitzar-los. Als nostres centres Gros Mercat els reconeixeràs pel segell de la Unió Europea d’“agricultura ecològica”.

Un sector per créixer

El consum de productes ecològics a Espanya, segons l’associació professional espanyola de la producció ecològica (Ecovalia), ha augmentat gairebé un 13% del 2020 al 2022. Segons aquestes dades, a casa comprem sobretot aliments d’origen vegetal, principalment fruita (14 %) i hortalisses (10%), i un 36% de productes d’origen animal, fonamentalment carn (27%).

Tot i això, aquest sector té molt marge encara per créixer. I suposa una gran oportunitat per a l’hostaleria!

I amb Natura, a Gros Mercat estem preparats per donar suport als professionals en el seu repte de convertir-se en els grans aliats dels consumidors que demanen una alimentació saludable i respectuosa amb els recursos naturals.

#fetsenllocdeparaules

22 de maig de 2023
Saber más

El Dia Internacional dels Treballadors i Treballadores, que celebrem al començament d’aquest mes, ens recorda que “la clau perquè els negocis funcionin són les persones”. Un missatge que el nostre director general, Lluís Labairu, també va destacar a la XI Trobada Gran Consum d’Alimarket davant dels més de 300 representants de les principals empreses del sector i de la indústria de l’alimentació.

A GM Cash, així ho creiem fermament; sabem que el nostre “personal base” és el pilar que sustenta la nostra companyia. Perquè Sonia, carnissera del cash d’Eivissa, sap exactament què busca la nostra clientela quan va a comprar; Patricia, reposadora al de Girona, sempre està atenta que no falti producte a les prestatgeries i d’ajudar algun consumidor@ desorientat/ada, i al Juan, responsable de moll a Sant Boi, no se li passa l’arribada al centre de cap mercaderia i de rebre els transportistes amb la professionalitat que es mereixen.

Sonia, Patricia i Juan, juntament amb tots els seus companys i companyes, són la cara visible dels 70 GM Cash. Són els que viuen el contacte directe amb els clients i, per tant, els que aconsegueixen fidelitzar-los; són els que posen en pràctica diàriament l’estratègia de la nostra companyia; els que transmeten els valors corporatius; els ambaixadors al carrer de la nostra imatge; els que donen confiança…

En definitiva, allò que aconsegueixen complir cada dia la missió de GM Cash: donar el millor servei a l’hostaleria.

I, per això, a la companyia posem especial èmfasi en la importància de cuidar-los. Perquè sabem com n’és d’important que estiguin bé, que somriguin, que els escoltem, que coneguem les seves opinions, aspiracions i, fins i tot, pors. Que compartim la visió del grup Transgourmet: “Junt@s cap al cim”.

El nostre sector està en canvi constant i, per complir els objectius estratègics marcats, GM Cash aposta clarament per la tecnologia, la digitalització, la sostenibilitat, l’omnicanalitat, la logística… Però no se’ns oblida la clau: ser un negoci de persones per a persones.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!