Els tres imprescindibles per a l’hostaleria aquest Nadal
22 de desembre de 2023
Arriba el Nadal i l’època més intensa de l’hostaleria. Aquest any tres experts de GM Cash us proposen oferir menús de qualitat amb un toc d’innovació. La tendència és combinar tradició i novetat al teu restaurant.
Aquests són els nostres tres imprescindibles i les seves varietats:
1) Embotit. Amb el pernil no podem fallar. Per això, hem acudit a Antonio López de la Nieta, el nostre gerent de Compres de Xarcuteria, que ens ha ensenyat “els seus trucs infal·libles per detectar un bon producte ibèric”. Pren nota de les recomanacions:
– Fixa’t en el precinte de plàstic de la peülla. Si no ho porta, no és ibèric.
– Observa la forma: ha de ser estilitzada i allargada, sense anomalies.
– Examina el desgat de la peülla, que indicarà si el porc ha gaudit passejant molt pel camp.
– Posa atenció a la cansalada: ha de ser daurat i brillant, rugós, tou i untuós.
– Llegiu bé l’etiqueta: pot ser negra, vermella, verda o blanca.
2) Celler. El vi és un altre convidat indispensable per dinars i sopars de Nadal. L’àmplia varietat del mercat ens pot dificultar l’elecció. Per això, Dámaso Peinado, el nostre gerent de Compres de Vins i Caves, ens recomana el secret per tenir un bon celler aquests dies.
– La proximitat està de moda. Combina les reconegudes referències nacionals i internacionals amb vins locals especials, destacant-ne l’elaboració artesanal i la responsabilitat ambiental en la seva producció.
– Innova amb algun vi especial per a les postres.
– Completa el teu celler amb begudes amb alta graduació; en aquesta època enganxen fort els destil·lats càlids, com el whisky, rom o conyac. Pots innovar, afegint elements que en realcin el sabor, com el cacau, cafè, canyella o vainilla.
3) Dolços. El sector del torró és el que combina millor tradició amb innovació. I el nostre gerent de Compres, Antonio Orozco, ens explica que la clientela continua demanant els sabors clàssics, però també cerca l’originalitat de les noves receptes. Aquí van algunes idees del nostre expert de GM Cash per encertar amb tothom:
– Sorprèn amb una taula de torrons amb sabors de gingebre, te matxa, pastanaga, mango. Fins i tot de xuclachups, pernil serrà o vermut amb patates!
– Alegra als més atrevits amb torrons de cervesa, gintònic, whisky, rom, fins i tot, de caipirinya.
– Presenta opcions més saludables com els productes bío 100%, sense conservants ni colorants. Hi ha marques que tenen collita pròpia d’ametlles, on preval la sostenibilitat del cultiu
– Combina les tauletes tradicionals amb els nous formats, com els monodosis o els sticks (pals), en funció del que demana la teva clientela.
Antonio Orozco ens recorda que aquests tres imprescindibles els pots trobar als tradicionals lots nadalencs en forma de cistelles, safates, baguls… amb combinacions de begudes, xarcuteria, conserves i dolços. “A més, aquest any hem volgut incorporar dues novetats per respondre a tots els gustos: una cistella vegana i una altra sense alcohol”, afegeix.
La cistella porra per organitzar un sorteig al teu establiment és una altra bona opció.
Perquè la Grossa també pot caure al teu restaurant aquest Nadal gràcies a GM Cash!