Tria bé les verdures per oferir un bon menú de temporada
13 de març de 2024
Març ens porta la Setmana Santa, el canvi d’hora, la primavera… i, per descomptat, nous aliments frescos i de temporada!
És el moment perquè l’hostaleria renovi les verdures de les cartes i els menús. I s’agraeix l’opinió d’un expert que ens guiï a escollir les millors opcions. Perquè no sempre és fàcil seleccionar un bon producte! Per això, hem preguntat a Joan Baró, director de Compres de producte fresc de Transgourmet, per les verdures que ens recomana comprar aquesta temporada i com triar-ne les millors. “En aquesta ocasió, em decanto pels porros, les albergínies i les mongetes tendres, que ara estan al punt!”.
“Frescura, maduresa, olor, color… Aquests són els meus consells per encertar a la selecció”:
Porros
- Escull porros amb tiges fermes i gruixudes, perquè t’indica que són fresques i que estan en bon estat.
- Pressiona, a més, la part blanca; assegura’t que sigui ferma, però no massa dura.
- Evita els molt grans, ja que són més fibrosos i tenen menys sabor.
- I observa la base: ha de ser blanca i uniforme.
Albergínies
- Compra les albergínies que siguin fermes i suaus al tacte. Sense arrugues ni abonyegaments.
- Observa que llueixin brillants i sense taques.
- Escull albergínies de mida mitjana o gran, les petites solen ser més amargues.
- I evita les excessivament pesades, normalment estan massa madures.
Mongetes verdes
- Busca mongetes verdes fresques i de color brillant. Evita les verdes opaques.
- Para atenció a la mida, tria mongetes mitjanes i uniformes per aconseguir una cocció similar.
- Comprova que la textura sigui ferma i cruixent.
- I fa olor les mongetes abans de comprar-les. Les millors són les fresques i suaus.
També et pots passar per alguns dels 70 centres GM Cash i els nostres experts en frescos t’ajudaran a donar sabor als teus menús.
Ara sí que estem preparats per ser els millors de la temporada!